Plant Activity Organik Sıvı Gübre

Topragin-Su-Tutma-Kapasitesi-Nasil-Arttirilir

Toprağın Su Tutma Kapasitesi Nasıl Arttırılır?

Meyve ve sebze ekimi dönemlerinde dikkat etmemiz gereken pek çok durum bulunmaktadır. Başlıca olarak Güneş ve Su’ya ihtiyaç duyan toprak, gerekli durumlarda gübre ile de desteklenmelidir. Kaliteli ve ihtiyaca uygun gübre kullanımı neticesinde de en iyi verimi almak mümkün olmaktadır. Ancak gübreyi ne kadar iyi şekilde uygularsak uygulayalım, temelinde toprağımızı iyi bir şekilde sulamak çok önemlidir. Özellikle bugün konumuzda bahsedeceğimiz Plant Activity Sıvı Gübre ürünümüz tam da bu konuda ihtiyaç duyan kişilere büyük oranda yardımcı olmaktadır. Pek çok zirai gübre ve ilaç ile kolayca karışıp çok daha etken bir hale gelmelerini sağlayan ürünümüzün bir diğer çok önemli özelliği ise toprağın su tutma özelliğini arttırmasıdır. O zaman, Toprağın Su Tutma Kapasitesi Nasıl Arttırılır? hemen bakalım.

Toprak Su Tutmazsa Ne Olur?

Ektiğimiz her türlü besin aynı biz insanlar gibi başlıca olarak suya muhtaçtır ( bazı ülkelerde yetişen ender türler hariç ). Bu sebeple iyi bir şekilde su almayan ( su tutmayan ) veya çeşitli sebeplerle düzenli aralıklarla sulayamadığınız topraklar öncelikle verimsiz hale gelir ve ekilen meyve sebzelerin zaman içinde olgunlaşamamasına ve ölmesine sebep olur.

Toprağın Su Tutması İçin Ne Yapılmalı?

Yaşanılan coğrafyanın hava koşulları, toprak koşulları gibi pek çok etken toprağın su tutması konusunda ayrışabilmektedir. Bizim yazımızda bahsetmiş olduğumuz, örneğin; Çilek, Şeker Pancarı, Salatalık, Muz ve aklınıza gelebilecek pek çok meyve ağaç türünün bulunduğu topraklardır. Bu topraklarda meyve veya sebze yetiştiriciliği yapıyorsanız ve su tutma sıkıntısı yaşıyorsanız pek çok farklı formül bulunmaktadır. Ancak yazımızı şu an okuyorsanız muhtemelen bu yöntemleri denemiş ve tam olarak verim alamamış, sorununuzu giderememişsinizdir. Peki neler yapmanız gerekli?

Cevap çok basit, bahsetmiş olduğumuz ürünümüz toprağınızı ve ekin yaptığınız mahsulün susuz kalmasını, ölmesini önleyerek doğru ve zamanında kullanıldığında büyük ölçüde su tutma özelliği kazandırır. Böylece sizlerde çok daha az sulama yaparak verimli ürünler elde edersiniz. Ancak sorununuzun kesin çözümü ve aklınıza takılan tüm sorular için bizlerle iletişime geçebilirsiniz. Ayrıca, çok önemli bir özellik olarak topraklarınızda organik maddelerin çok daha hızlı şekilde sayısını arttırabilirsiniz.

Toprağın Su Tutmasını Arttırmak İçin En İyi Yöntem

Pek çok yol denediniz ve toprağınız su tutmuyor ise Plant Activity Organik Sıvı Gübre ihtiyacınızı giderebilir. Ancak yaşadığınız bölge ve toprak koşullarının da belirli oranda bu duruma izin vermesi önemlidir. Bu sebeple ürünü satın almaya karar verdiğinizde ilgili iletişim bölümünden bizlerle iletişime geçebilir, ürünümüzün sizin ihtiyacınıza göre olup olmadığını öğrenebilirsiniz. Oldukça pratik ve su tutmasının yanında pek çok özelliği bulunan ( Zirai ilaç ve gübrelerin etkilerini arttırır. Zirai dondan korur, Fotosentezi arttırır, Topraktaki toksik madde birikimiyle mücadele eder, Kök yanıklığında hızlı bir şekilde kılcal oluşumunu sağlar ) ürünümüz ile ilgili en iyi bilgileri alabilir ve sonrasında hızlı şekilde Ürün Bilgisi > Fiyat Listesi kısmından siparişinizi oluşturabilirsiniz.

Halihazırda verimi artma potansiyeli bulunan topraklarınızı canlandırmak için daha fazla beklemenize gerek kalmadı. Plant Activity sizlerle!

Yorum bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Call Now ButtonHemen Fiyat Al