Plant Activity Organik Sıvı Gübre

Plantactivity-Organik-Sivi-Gubre

Plantactivity Organik Sıvı Gübre

Bitkilerin daha verimli ve sağlıklı yetişebilmeleri için bazı ek besin kullanımına ihtiyaç duyar. Bitkiler ihtiyaçlarını sadece su, toprak ve güneşten aldıkları yetersiz kaldığında, mutlaka gübre takviyesi yapılması gereklidir. Gübreler katı gübreler, toz gübreler ve sıvı gübreler olmak üzere çok çeşitli sınıflara ayrılırlar.

Bitkinin ihtiyacına olan gübre seçilerek verilir ve düzenli aralıklar ile takviyesi yapılır. Bitkilerin ihtiyaç duyduğu sıvı gübrelerin başında gelen Plant Activity, bitkilerin ihtiyaç duyduğu herhangi bir besinin toprağa verilmesi ile verim kazandırılır. Diğer gübreler ile karşılaştırıldığında kullanımında oldukça dikkatli olunması gereken organik sıvı gübreler, toprağa ya da yaprağa çeşitli teknikler uygulanarak verilir. Genel anlamda organik sıvı gübreler, toprak ile karıştırılarak ya da yapraklarına püskürtme işlemi gerçekleştirilerek uygulanır. Organik sıvı gübreler tamamen organik ve ekolojik bir yapıya sahip olmaları nedeni ile katı gübrelere göre çok daha avantajlıdır. Organik sıvı gübreler bitkiler tarafından kolaylıkla emilir ve hızlı bir şekilde verim alınmaya başlar. Buna bağlı olarak en sık tercih edilen gübre çeşitleri arasında yer alır.

Organik Sıvı Gübre Kullanımının Avantajları

Plant Activity organik sıvı gübreler, diğer gübreler ile karşılaştırıldığında hem bitki hem de toprak için birçok avantajı beraberinde getirir. Organik sıvı gübreler diğer gübrelere oran ile uygulama teknikleri oldukça kolay, toprak ve yaprak tarafından kolaylıkla emilim sağlanabilir. Organik sıvı gübrenin uygulanacağı toprak, geçmiş dönemlerde kimyasal bir gübrelemeye maruz kalmış ise, toprağın bu gübreden arındırılması ve temizlenmesi için de etkisini gösterir.

Organik sıvı gübreler, sıvı halde bulunmaları nedeni ile bitki toprağından ve gövdesinden sıvı kaybının yaşanmasını engeller. Gübre kullanımında tercih edilen katı ve toz halinde bulunanlar, verilen ölçü ve oranlarda kullanılmadığında bitkilerde deforme durumlarının yaşandığı görülür. Ancak organik sıvı gübreler de böyle bir durumun yaşanması söz konusu değildir. Toprak tarafından hızlı bir şekilde emilimi sağlanan organik sıvı gübreler, su ile hızlı bir şekilde ayrışma yaşadığından bitki ve köklerine zarar vermezler. Ayrıca organik sıvı gübrelerin üretimi başlamasından kısa bir süre sonra organik tarıma geçişin hızlandığı gözlemlenmiştir.

Organik Sıvı Gübreler Nasıl Kullanılır?

Sıvı bir halde bulunan organik sıvı gübreler, çeşitli teknikler kullanılarak toprağa verilebilir. Organik sıvı gübreler doğrudan, sulandırılarak veya püskürtme işlemi uygulanabilir. Organik sıvı gübre direkt olarak bitkinin yaprağına, gövdesine ve toprağına dökülmek için de uyum sağlar.

Bu anlamda organik gübre kullanıcılarının bazıları su ile sulandırılarak kullanırken, bazı kişiler de direkt olarak uygulamayı tercih ederler. Organik sıvı gübreler, içerdiği elementler nedeni ile uyum sağlayan bitkiye kullanılmalı ve kullanımında mutlaka bilgi sahibi olunmalıdır. Bitki çeşitine göre uygulanacak olan organik sıvı gübre oranlarına dikkat edilmelidir.

Bitkilere Göre Organik Sıvı Gübre Kullanımı

Bitkiler, yapıları gereği birbirlerinden çok daha farklıdır ve uygulanan ek besin ürünleri de bitki çeşitlerine göre belirlenir. Bu anlamda sera ortamlarında yetiştirilen domates, patlıcan, salatalık ve biber gibi bitkiler için ortalama 2 kg Activity organik sıvı gübre verilmesi uygun görülmüştür. Bunun aksine açık ortamlarda yetiştirilen domates gibi sebze bitkileri için yılda 4- 5 kez uygulanması şartı ile ortalama 8 kg uygun görülmüştür. Organik sıvı gübreler, sadece sebze fideleri için değil çiçek bitkileri için de uygundur. Organik sıvı gübreleri ambalajları üzerinde yazılı olan oranlarda kullanmak en doğrusu olacaktır.

Organik Sıvı Gübre Çeşitleri

Gübre kullanımı, birçok farklı bitkide gerçekleştirildiğinden çok çeşitte gübreye ulaşabilmek mümkündür. Son yıllar da sıklıkla kullanılan organik sıvı gübreler, hayvan gübresi, yeşil gübre, kemik unundan üretilen gübreler olmak üzere çok çeşitlidir. Ayrıca organik sıvı gübrelerde en çok hayvan ve bitki kalıntıları kullanılarak üretilen ürünler tercih ediliyor. Öyle ki organik sıvı gübreler, hem bitki hem toprak hem de insan sağlığı açısından herhangi bir tehlike arz etmemektedir.

Organik Sıvı Gübre Tankı Nedir?

Tarımda bitkisel üretimlerden beklenen verimlerin alınması için organik sıvı gübrelerin kullanılması gereklidir. Ayrıca hayvan çiftliklerin de dışkıların ortama yaymış olduğu kokuların en aza indirilmesi için de organik sıvı gübreler tercih edilebilir. Son zamanlarda artan organik sıvı gübre kullanımı, gübrenin toprağa orantılı ve doğru bir şekilde uygulanması için modern makine ve sistemlerinden yararlanır.

Bu anlamda teknolojinin gelişimi ile birlikte geliştirilen bu sistemde, homojen hale getirilen hayvan dışkılarının, bitkilere ve toprağa yayılmasını sağlayan makinelere organik sıvı gübre tankı ismi verilir. Organik sıvı gübre tankları, içerisinde bulunan pompalama yöntemi ile işlevini gerçekleştirir. Tarımsal faaliyet ile yakından ilgilenen kişiler için organik sıvı gübre tankları, en ideal seçimler arasında yer alır.

Yorum bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Call Now ButtonHemen Fiyat Al